HERERA jeugd tennisdag bij tennisvereniging VIP Herpen

Zaterdag 1 februari is bij Vip een jeugd tennisdag georganiseerd voor de jeugdleden van Ravenstein, Reek en Herpen. Een soort HERERA jeugd tennisdag. Zie hieronder de foto’s en het verslag van Vip. Samen met de trainers Dirk en Sven hebben we hier echt een gezellige, leuke, sportieve dag van gemaakt. Negen kinderen hadden zichzelf opgegeven; 3 uit Ravenstein, 2 uit Reek en 4 uit Herpen.

Een mooi aantal om deze dag mee te starten. Alle kinderen hadden het zelfde niveau en waren allemaal aan elkaar gewaagd, doordat ze hetzelfde niveau hadden konden we ze ook mooi samen met elkaar in een rouleersysteem met en tegen elkaar laten tennissen. We hadden dus ook 9 rondes om te rouleren, waarbij er elke ronde 1 speler tegen de trainer mocht tennissen. Dit was heel leuk om te zien, want je zag dat de kinderen de trainers echt lieten lopen van links naar rechts om zo te proberen de game binnen te halen.

De kinderen werden om 11 uur ontvangen door Dirk Prinssen (trainer van Joffe vd Heijden). Deze begon de dag met een gezellige warming-up die onder andere bestond uit; Chinese muur (een soort tikkertje) van de base line rennen naar het net en terug, als je getikt werd dan ging je op de servicelijn staan en zo kreeg je op een gegeven moment een muur van kinderen en werd het steeds moeilijker om de tikker te ontwijken, want ook de kinderen die de muur vormden mochten mee tikken zolang ze maar de handen aan elkaar hielden. Ook 2 aan 2 van de ene dubbel buitenlijn naar de andere dubbel buitenlijn rennen met het overgooien van een bal en dan welk team het snelste was zonder de bal te laten vallen en het overspelen op klein veld met racket waren een onderdeel van de warming- up.

Na de warming-up kwamen de kinderen even naar binnen om lekker iets te drinken en een uitleg te krijgen van de wedstrijdjes en wat de regels zijn van het niveau Groen. De kinderen speelden rondes van 10/11 minuten en maakten hun game af als het fluitje of de schreeuw van de trainer klonk. En dan rouleerde ze weer verder.

Na 4 rondes stond er in de kantine voor iedereen lekkere broodjes met frikadellen of kroketten klaar en wat te drinken.

Na de buiken vol te hebben gegeten en op adem te zijn gekomen ging iedereen weer naar buiten om racketdiefje te spelen weer een soort warming-up voor de 2 de roulatie rondes.

Na 5 rondes kwamen de kinderen nog snel even wat drinken om weer naar buiten te gaan en de dag af te sluiten met een wedstrijdje tegen de trainers. Elke trainer koos een team, dat team speelde dan tegen de andere trainer. ze stonden op de service lijn achter elkaar en probeerde om en om een bal te slaan naar de trainer, het was de bedoeling om punten te scoren en de bal zo te slaan dat de trainer hem niet terug kon slaan. Het was heel spannend en de einduitslag was uiteindelijk 3 – 3.

De kinderen kwamen naar binnen om de leuke, sportieve dag af te sluiten en kregen allemaal nog iets te drinken en een zakje chips. De trainers werden bedankt met een doosje Merci, want zij stonden deze dag wel voor deze kinderen klaar om hun een leuke, gezellige en leerzame dag te geven en ik kan wel zeggen dat dit geslaagd is. Alle kinderen kregen als afscheid nog allemaal een smiley demper.

Deze dag hebben we ook Supporters gehad, ouders, Opa’s en Oma’s, commissie leden van Reek en Ravenstein en zelfs de voorzitter van Vip waren nieuwsgierig geworden naar deze dag. Wat leuk dat ze allemaal een kijkje kwamen nemen naar deze oh zo gezellige dag.

Wij vonden het een zeer geslaagde, gezellige en sportieve dag. En met de 3 clubs is dan ook besproken dat we hierop zeker een vervolg willen. En dan weer bij een andere club, zodat we de HERERA jeugd tennisdag in ere kunnen houden en dat er steeds meer kinderen hieraan mee gaan doen.

Groetjes Jeugdcommissie Vip Herpen
Gemmy van Rooij